Anytime, Anyplace, Anywhere !

Uit jarenlange internationale ervaring met Congress & Events management is in 2014 Event-Rebels ontstaan. Als u gaat deelnemen aan een Congres, Evenement of een Beurs komt u voor allerlei uitdagingen te staan met name op logistiek en facilitair gebied.

Behalve dat wij in binnen- en buitenland ontzorgen op het gebied van Hotelkamer boekingen, vliegtickets, entreebewijzen (clubs, concerten en party’s) en restaurant reserveringen bieden wij ook een scala aan mogelijkheden voor “meeting planning” en het zoeken van de juiste locatie voor uw evenement.

Inmiddels heeft Event-Rebels zich ontwikkeld tot een “one stop event shopping house” met als motto “Dare to be Different” dus voor het organiseren van dat “andere” bedrijfsfeest, vinden van de juiste cateraar of het vastleggen van de meest geschikte evenementen locatie hoeft u niet verder te zoeken.

Ook voor het boeken van een artiest of het plannen van een congres of beursdeelname in binnen- of buitenland bent u bij ons aan het juiste adres voor een onafhankelijk advies.

Door eerst uitgebreid uw doel te bepalen, bereiken wij het optimale resultaat voor uw bedrijfsfestival, evenement of (internationale) beursdeelname.

Geef uw wensen en eisen en met name het doel van uw evenement aan en laat u door Event-Rebels volledig ontzorgen.

Hoe werken we?

Tijdens een intake gesprek bij u op kantoor of via Skype gaan wij samen met u  inventariseren wat het doel is van uw deelname aan een beurs of het organiseren van een congres of evenement. Zo wordt uw doel onze uitdaging !

Vervolgens ontvangt u van ons een strategie en een passende offerte.

Wij erkennen dat het leven drukker is dan voorheen, daarom zijn we in 2014 Event-Rebels C & E gestart. Als antwoord op uw veeleisende en af en toe onmogelijke werkdruk.

Wij hebben scala aan Congress & Event management,  reis- en boekingsdiensten die zijn ingesteld om juist de werkdruk aanzienlijk te verlichten.

Tevens ontwikkelden we het SHINE-programma speciaal ontworpen om het personeel binnen horeca- en hotel organisaties naar een hoger service niveau te tillen.

We hebben jarenlang gebouwd aan exclusieve partnerships, zodat u de over beste meeting planners, Chauffeurs service, ticketing agents en location scouts kunt beschikken. Wij bieden zelfs beveiligingsdiensten.

Op commissie basis

In tegenstelling tot andere management-en Congres & Evenementen bedrijven, werken we niet met dure lidmaatschappen, maar op basis van Commissie.
Ongeacht hoe groot of klein uw opdracht, u ontvangt slechts 1 definitieve factuur, met een uitsplitsing van alle geleverde diensten, en onze commissie vergoeding aan het eind.
Afhankelijk van de geleverde dienst kunnende percentages variëren.
Dit betekent dat iedereen deel kan uitmaken van het Paragon netwerk, en gebruik kan maken van onze diensten waar en wanneer dat nodig is.

Consultancy fee

Het enige wat we op voorhand vragen is een Consultancy fee, dat wordt afgetrokken van het factuurbedrag op uw slotfactuur.
Echter in het zeldzame geval dat wij niet in staat zijn om uw opdracht uit te voeren, zullen wij het Consultancy fee volledig terug storten
Check voor meer informatie onze Algemene voorwaarden of neem contact met ons op.